Established Sharer

Re: No IPv6 for Me

Better in the one direction, worse in the other.  If you're only concerned with the downstream, it's better.  But you should be concerned with both, since the service needs both downstream and upstream to function.  As long as your upstream power does not increase by another 3 or 4 points, you'll probably be OK and in that sense it may be "better" overall.  Or you may find that it's no better now than it was before.

Expert

Re: No IPv6 for Me

don't reset the modem, post the signal level page again, need to see if there's still 1 channel with high correction. That is not an attenuator issue, It's a bad connection allowing ingress from broadcast tv transmitters.

 

 IPv6 is disabled in 6183's 

 

Highlighted
Observer

Re: No IPv6 for Me


@NETWizz wrote:

My modem is a SB6141, which used to work perfectly fine for IPv6 …


This may or may not be relevent for you, but the claim in the thread "IPv6 lost after modem swap to SB6141" is that TWC has not yet finished testing whatever they need to change to fully support version 8.0 hardware of the SB6141. Apparently if you have version 7 or earlier IPv6 works. Version 8.0, not so much. Smiley Mad

 

If you haven't already done so, you view the details for your SB6141 with the URL below.

http://192.168.100.1/cmHelp.htm

 

My results are below. I have not been able to use IPv6 ever since I switched to my SB6141 about 2 weeks ago. 

Model Name: SB6141
Vendor Name: Motorola
Firmware Name: SB_KOMODO-1.0.6.14-SCM03-NOSH
Boot Version: PSPU-Boot(25CLK)(W) 1.0.12.18m5
Hardware Version: 8.0
Serial Number: 39718560 …
Firmware Build Time: Jan 22 2015 14:31:03

Rookie

Re: No IPv6 for Me

any update yet?

Participant

Re: No IPv6 for Me

Yes, as of yesterday IPv6 is suddenly working again.  The irony is after replacing all of my network equipment (modem being blamed) nad my wireless router, Time Warner suddenly fixed it on their own without a request.

 

The whole time, of course, they claimed nothing was wrong on their end.  Oh well... At least it is fixed.

Participant

Re: No IPv6 for Me

Ironically, my power levels are WAY up again... but I guess I am not going to worry about it because everything is working.

 

DownstreamBonding Channel Value

Channel ID
Frequency573000000 Hz 579000000 Hz 591000000 Hz 597000000 Hz 603000000 Hz 609000000 Hz 615000000 Hz 
Signal to Noise Ratio36 dB 35 dB 38 dB 38 dB 38 dB 38 dB 38 dB 
Downstream ModulationQAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 
Power Level
The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading
6 dBmV  6 dBmV  8 dBmV  9 dBmV  9 dBmV  9 dBmV  9 dBmV  

 

UpstreamBonding Channel Value

Channel ID
Frequency30600000 Hz 24200000 Hz 19400000 Hz 37000000 Hz 
Ranging Service ID3162 3162 3162 3162 
Symbol Rate5.120 Msym/sec 5.120 Msym/sec 2.560 Msym/sec 2.560 Msym/sec 
Power Level41 dBmV 41 dBmV 41 dBmV 42 dBmV 
Upstream Modulation[3] QPSK
[3] 16QAM
 
[3] QPSK
[3] 16QAM
 
[3] QPSK
[2] 16QAM
 
[3] QPSK
[3] 16QAM
 
Ranging StatusSuccess Success Success Success 

 

Signal Stats (Codewords)Bonding Channel Value

Channel ID
Total Unerrored Codewords12375804482 12167208217 11833275075 11545632972 11545568549 11545554464 11545569442 
Total Correctable Codewords2204 1656 2007 1957 1588 1890 2017 
Total Uncorrectable Codewords5576 4997 5279 6211 9858 8586 9158