Highlighted
Newcomer

Poor DL speeds, UL speeds normal.

I noticed poor DL speeds and performed speed tests. 1.29 - 3.82 Mbps DL and 20.7 - 22.32 Mbps UL.  Doesn't matter if I'm hardwired or using WiFi. Rebooting PC no changes in speed. Rebooting router no changes in speed. Reboot the Motorola SB6141, speeds are back to normal, only to fail again sometime later.

 

I saw a similar forums stating a solution with my same error codes was a PS issue, bought a new OEM PS, still having a problem. A tech has been out once before and said signals are clean and good. Here are my modem logs. Any suggestions? 

 

DownstreamBonding Channel Value
Channel ID10 11 12 13 14 15 16 
Frequency507000000 Hz 513000000 Hz 519000000 Hz 525000000 Hz 531000000 Hz 537000000 Hz 543000000 Hz 549000000 Hz 
Signal to Noise Ratio38 dB 38 dB 38 dB 38 dB 38 dB 38 dB 38 dB 38 dB 
Downstream ModulationQAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 
Power Level
The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading
5 dBmV  5 dBmV  4 dBmV  4 dBmV  4 dBmV  4 dBmV  3 dBmV  4 dBmV  

 

UpstreamBonding Channel Value
Channel ID
Frequency37000000 Hz 24200000 Hz 30600000 Hz 19400000 Hz 
Ranging Service ID2906 2906 2906 2906 
Symbol Rate2.560 Msym/sec 5.120 Msym/sec 5.120 Msym/sec 2.560 Msym/sec 
Power Level37 dBmV 37 dBmV 37 dBmV 36 dBmV 
Upstream Modulation[3] QPSK
[1] 16QAM
[2] 64QAM
 
[3] QPSK
[1] 16QAM
[2] 64QAM
 
[3] QPSK
[1] 16QAM
[2] 64QAM
 
[3] QPSK
[2] 16QAM
 
Ranging StatusSuccess Success Success Success 

 

Signal Stats (Codewords)Bonding Channel Value
Channel ID10 11 12 13 14 15 16 
Total Unerrored Codewords34109483 33222374 33239183 33231087 33212879 33213977 33214967 33216041 
Total Correctable Codewords17 15 12 17 
Total Uncorrectable Codewords532 562 556 482 662 663 738 727 

 

Here you can see when I installed my new PS. Received errors, and rebooted again, still errors.

eb 16 2017 22:40:51

6-Notice

I401.0

TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=38:6b:bb:7f:ec:34;CMTS-MAC=00:17:10:88:cb:d6;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

Feb 16 2017 22:40:51

5-Warning

Z00.0

MIMO Event MIMO: Stored MIMO=-1 post cfg file MIMO=-1;CM-MAC=38:6b:bb:7f:ec:34;CMTS-MAC=00:17:10:88:cb:d6;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

Jan 01 1970 00:00:32

5-Warning

D04.1

ToD request sent - No Response received;CM-MAC=38:6b:bb:7f:ec:34;CMTS-MAC=00:17:10:88:cb:d6;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

Jan 01 1970 00:00:15

6-Notice

N/A

Cable Modem Reboot due to power reset ;CM-MAC=38:6b:bb:7f:ec:34;CMTS-MAC=00:00:00:00:00:00;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

Feb 16 2017 17:50:48

6-Notice

I401.0

TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=38:6b:bb:7f:ec:34;CMTS-MAC=00:17:10:88:cb:d6;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

Feb 16 2017 17:50:48

5-Warning

Z00.0

MIMO Event MIMO: Stored MIMO=-1 post cfg file MIMO=-1;CM-MAC=38:6b:bb:7f:ec:34;CMTS-MAC=00:17:10:88:cb:d6;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

Jan 01 1970 00:00:14

6-Notice

N/A

Cable Modem Reboot due to power reset ;CM-MAC=38:6b:bb:7f:ec:34;CMTS-MAC=00:00:00:00:00:00;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

2 REPLIES
Expert

Re: Poor DL speeds, UL speeds normal.

Bad power suppllies were causing both up and downstream errors and power reset errors.

You have something else wrong.

 Turn off cloud, sync, Itunes, dropbox, onedrive and the gawdawfull microsoft update sharing abortion  that borders on illegal and a huge security risk.  That is on ALL DEVICES!

 

 We also need to see the error log with 6 or more hours of run time without resets. 

 

Established Sharer

Re: Poor DL speeds, UL speeds normal.

Also be sure you use ONLY the TWC Speedtest site, which measures speeds inside the TWC network.  All but a few Ookla servers are hosted at shared high volume web sites.  They are not directly connected to TWC, and therefore will report lower speeds, sometimes off by over 50%.