Rookie

Not getting 400Mbps

I have the Ubee DVW32CB gateway and have tried various internet speed test with my computer hooked up to the gateway with cat6. The best I have got is 120Mbps. What is the issue?

 

Startup ProcedureProcedure Status Comment

Acquire Downstream Channel633000000 HzLocked
Connectivity StateOKOperational
Boot State  
Configuration FileOK 
SecurityEnabledBPI+



Downstream Bonded ChannelsChannel Lock Status Modulation Channel ID Frequency Power SNR Correctables Uncorrectables

1 QAM256 633000000 Hz4.2 dBmV42.4 dB00
2 QAM256 627000000 Hz4.3 dBmV42.7 dB00
3 QAM256 639000000 Hz4.0 dBmV42.1 dB00
4 QAM256 645000000 Hz4.2 dBmV42.6 dB00
5 QAM256 651000000 Hz4.4 dBmV42.6 dB00
6 QAM256 657000000 Hz4.5 dBmV42.6 dB00
7 QAM256 663000000 Hz4.1 dBmV42.3 dB00
8 QAM256 669000000 Hz3.7 dBmV42.0 dB00
9 QAM256 675000000 Hz3.4 dBmV40.7 dB00
10 QAM256 687000000 Hz3.6 dBmV41.4 dB00
11 QAM256 693000000 Hz3.6 dBmV41.8 dB00
12 QAM256 699000000 Hz3.2 dBmV41.6 dB00
13 QAM256 729000000 Hz3.5 dBmV41.7 dB00
14 QAM256 735000000 Hz3.0 dBmV41.2 dB00
15 QAM256 753000000 Hz3.1 dBmV40.5 dB00
16 QAM256 765000000 Hz2.3 dBmV40.7 dB00

 

Total Correctables Total Uncorrectables

00



Upstream Bonded ChannelsChannel Lock Status US Channel Type Channel ID Symbol Rate Frequency Power

1 ATDMA 5120 Ksym/sec37000000 Hz45.3 dBmV
2 TDMA 2560 Ksym/sec19400000 Hz43.5 dBmV
3 ATDMA 5120 Ksym/sec24200000 Hz43.8 dBmV
4 ATDMA 5120 Ksym/sec30600000 Hz44.3 dBmV

 

CM IP Address Duration Expires

 D: -- H: -- M: -- S: ----- --- -- --:--:-- ----



11 REPLIES
Proven Sharer

Re: Not getting 400Mbps

Are you actually paying for the 400 Mbps tier?

Is this tier actually available at your service address?

Did you receive 400 before and now it suddenly stop working? 

Does your computer have a gigabit ethernet port? 

Does your router have QOS service limits for various connections?

Rookie

Re: Not getting 400Mbps

Yes, I am paying for it...

 

Just talked to tech support and the lady who upgraded my service was wrong... She told me the upgrade was done and nothing else needed to be done..... Tech support today said the install is still pending and wants me to pickup a new modem from their store...

 

UPDATE: This store is packed... So now I get to stand in this line for 2 hours..... Great service Spectrum......

Proven Sharer

Re: Not getting 400Mbps

Got it... you had the 120 plan before and ordered the upgrade but it just hasn't been activated yet. Reply back once you get everything up and running to see if the 400 tier works as advertised for you. 

Expert

Re: Not getting 400Mbps

Why do you think you need 400?

Rookie

Re: Not getting 400Mbps

I have a vr gaming rig, stream vr content, have a son that has a laptop, ps4, Switch, Netflix, ECT.
Rookie

Re: Not getting 400Mbps

Btw, still sitting at spectrum... worst service.
Rookie

Re: Not getting 400Mbps

Only getting 189Mbps.... Confirmed all equipment is working and I have 400meg internet now. What a joke.

Established Sharer

Re: Not getting 400Mbps

You are the consumer, it's your money, and there's no long-term contract with Spectrum.  If you are not happy you can always switch back to your previous speed tier which you felt was adequate until recently.

Proven Sharer

Re: Not getting 400Mbps


bravo25 wrote:

Only getting 189Mbps.... Confirmed all equipment is working and I have 400meg internet now. What a joke.

bravo25 wrote:
I have a vr gaming rig, stream vr content, have a son that has a laptop, ps4, Switch, Netflix, ECT.

When you're running your speed tests is all of this stuff running as well?